Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.
Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 800 gram aardappelen
- 4 steaks 100 à 150 gram per stuk
- 200 gram witloof
- 150 gram veldsla
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 250 gram oesterzwammen
- 200 gram champignons
- 1 eetlepel vloeiende bloem
- 2,5 dl room
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en snijd in frietvorm (spoel ze zeker niet). Laat ondertussen de steaks op kamertemperatuur komen.
- Bak de frietjes (in delen) voor op 130 à 140° in een friteuse. 3 à 4 minuten volstaat, laat ze daarna helemaal afkoelen.
- Snipper de lente-ui fijn en witloofstronkjes fijn. Meng met de veldsla (bewaar nog wat groen van de lente-uitjes) en werk af met peper en zout.
- Verhit een pan, smelt een flinke klont boter en bak de steaks naar wens. Kruid met peper en zout.
- Haal de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
- Smelt een beetje verse boter in dezelfde pan en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
- Versnijd de champignons in plakjes en scheur oesterzwammen in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak aan.
- Bestrooi de champignons met wat bloem en roer door elkaar. Voeg daarna de room toe en laat inkoken tot een smeuïge saus. Roer regelmatig. Werk af met peper en zout.
- Frituur de voorgebakken frietjes op 180° tot ze mooi goudbruin zijn.
- Versnijd de steaks in dikke plakken, lepel er wat archiduc-saus over en serveer met frietjes en de frisse salade. Werk tot slot af met nog wat groen van de lente-ui. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind