Vegetarisch stoofpotje van bloemkool? Het beste recept vind je hier! Vegetarisch stoofpotje van bloemkool? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Vegetarisch stoofpotje van bloemkool

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Vegetarisch stoofpotje van bloemkool
Recept Afdrukken
Vegetarisch/veganistisch koken saai? Niet met het juiste recept! Ontdek hieronder een rijk gevarieerd stoofpotje met een waaier aan groentjes en gebakken bloemkool in de hoofdrol. Lekker, gezond en niet duur!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd de bloemkool in hapklare roosjes, snipper de rode ui in fijne reepjes, de teentjes knoflook en chilipeper fijn.
  2. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime, hoge pan.
  3. Bak de bloemkoolroosjes gedurende 10 minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn maar nog beet hebben. Kruid met kurkuma, peper en zout.
  4. Voeg de rode ui, knoflook, chilipeper en kikkererwten toe. Laat nog enkele minuten verder bakken (voeg indien nodig een vers scheutje olijfolie toe).
  5. Blus met de witte wijn en groentebouillon. Laat even goed doorkoken.
  6. Snipper de boerenkool grof en verwijder de hardste stelen. Voeg toe samen met de kerstomaten aan het stoofpotje en laat enkele minuten mee pruttelen.
  7. Roer de spinazieblaadjes en olijven door het stoofpotje. Laat nog heel even warmen en werk dan maar smaak af met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveer zo of met brood/pasta/rijst. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*