Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de bloemkool in hapklare roosjes, snipper de rode ui in fijne reepjes, de teentjes knoflook en chilipeper fijn.
- Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime, hoge pan.
- Bak de bloemkoolroosjes gedurende 10 minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn maar nog beet hebben. Kruid met kurkuma, peper en zout.
- Voeg de rode ui, knoflook, chilipeper en kikkererwten toe. Laat nog enkele minuten verder bakken (voeg indien nodig een vers scheutje olijfolie toe).
- Blus met de witte wijn en groentebouillon. Laat even goed doorkoken.
- Snipper de boerenkool grof en verwijder de hardste stelen. Voeg toe samen met de kerstomaten aan het stoofpotje en laat enkele minuten mee pruttelen.
- Roer de spinazieblaadjes en olijven door het stoofpotje. Laat nog heel even warmen en werk dan maar smaak af met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveer zo of met brood/pasta/rijst. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind