Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Wie pasta zegt, denkt hoogstwaarschijnlijk instant aan de befaamde bolognese-saus. Deze wereldwijd geliefde klassieker uit het Italiaanse Bologna dient - ondanks de talloze varianten - volgens de regels van de kunst bereid te worden. OokPiet Huysentruyt weet dat. Of hij het helemààl correct aanpakt in dit recept is iets voor de kenners om te beoordelen, wij kunnen enkel vaststellen dat het resultaat ontzettend lekker is!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 45minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een royale scheut olijfolie in een (hoge) pan of stoofpot. Fruit de gesnipperde ui, selder en wortel gedurende een vijftalminuutjes.
  2. Doe het gehakt erbij en bak rul met een houten lepel (reken op een tiental minuutjes).
  3. Overgiet met de rode wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de tomatenpulp toe.
  4. Laat de saus een half uur pruttelen met het deksel half op de pot. Roer regelmatig. Voeg water toe indien de saus te dik wordt.
  5. Werk de saus af met peper en zout naar wens.
  6. Serveer de saus met tagliatelle en vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*