Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt), 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Recept Afdrukken
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.
Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Recept Afdrukken
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 2uur
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
2uur
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een ruime stoofpot en bak de spekreepjes aan tot ze goudbruin zijn.
  2. Lepel de aangebakken spekjes uit de pot, voeg een beetje boter toe en bak de stukjes rundsvlees rondom aan (werk eventueel in delen). Kruid met peper, zout en stoofvleeskruiden.
  3. Schep alle vlees terug uit de pot en fruit de gesnipperde uien (voeg opnieuw, indien nodig, een beetje verse boter toe).
  4. Bestrooi de aangebakken stukjes ui met bloem, roer goed om en laat nog even warmen.
  5. Doe de spekjes en het stoofvlees terug in de pot. Voeg de tomatenpuree, kruidnagels en Luikse stroop toe. Roer om.
  6. Overgiet het stoofvlees met de rode wijn en verkruimel het bouillonblokje. Vul aan met water en breng rustig aan de kook.
  7. Bind ondertussen tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje en voeg toe.
  8. Laat het stoofvlees afgedekt pruttelen gedurende één uur. Voeg dan de diepgevroren veenbessen toe en laat nog één uur stoven op een zo laag mogelijk vuur.
  9. Serveer het stoofvlees bij voorkeur met kroketjes en een fris slaatje. Smakelijk!
Recipe Notes

Zoals je dat ook gewoon bent van klassiek stoofvlees, kan je dit recept gerust één dag op voorhand bereiden. De smaken zullen iets intenser en ronder worden.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*