Met spaghetti kan je natuurlijk veel meer doen dan er een bolognese-saus bij serveren. Sandra Bekkari kookt bovendien liever met speltspaghetti: extra voedzaam en verfijnd van smaak. Ze serveer er een witloofroomsausje, gebakken champignons en knapperige stukjes parmaham bij. Verfijnd, licht en toch eenvoudig voor elke dag.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper sjalot en knoflook fijn. Stoof samen met de verse blaadjes tijm aan in een pan met een scheutje olijfolie.
- Versnijd het witloof in fijne stukken en voeg toe aan de pan. Roerbak gedurende een zestal minuten. Kruid met peper en zout.
- Versnijd ondertussen de champignons in plakjes of kwartjes en bak knapperig in olijfolie in een andere pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de plakjes parmaham krokant in een pan of droog in de oven.
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
- Overgiet het witloof met de sojaroom en enkele eetlepels kookvocht van de pasta. Laat indikken tot een romig sausje. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de spaghetti al dente met de witloofroomsaus, gebakken champignons, knapperige stukjes parmaham en eventueel nog enkele takjes tijm. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind