Elke lekkerbek weet dat zeevruchten de ware sterren zijn van zilte gerechten. Hun rijke en gevarieerde smaak heeft weinig nodig om te schitteren. Dat weten ze als geen ander langs de kusten van de Middellandse Zee, waar dit gerecht haar inspiratie haalde. De truc van dit simpele maar verrassend lekkere en pittige recept? Spaanse chorizo! Benieuwd? Probeer dan vlug deze zalig lekkere Spaghetti Frutti di Mare met dit recept.
Elke lekkerbek weet dat zeevruchten de ware sterren zijn van zilte gerechten. Hun rijke en gevarieerde smaak heeft weinig nodig om te schitteren. Dat weten ze als geen ander langs de kusten van de Middellandse Zee, waar dit gerecht haar inspiratie haalde. De truc van dit simpele maar verrassend lekkere en pittige recept? Spaanse chorizo! Benieuwd? Probeer dan vlug deze zalig lekkere Spaghetti Frutti di Mare met dit recept.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram spaghetti
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes look geplet
- 1 chorizo-worst pikant
- 70 gram tomatenconcentraat
- 300 gram zeevruchtenmengeling vers of diepvries
- 1 glas droge witte wijn
- 2 dl visbouillon
- 100 gram kerstomaten
- oregano gedroogd
- 1 bosje peterselie gesnipperd
- olijfolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de spaghetti aan de kook in een royale portie gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen in een ruime pan een flinke scheut olijfolie. Fruit de fijngesnipperde sjalot met de geplette look.
- Versnijd de chorizo-worst in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Laat op een rustig vuur aanbakken zodat de olie de rijke smaak kan opnemen.
- Voeg het tomatenconcentraat toe en gedroogde oregano toe. Laat even doorkoken.
- Voeg de zeevruchtenmengeling toe (indien nodig ontdooid) en blus meteen met de witte wijn en visbouillon. Laat enkele minuten pruttelen.
- Halveer ondertussen de kerstomaten en giet de gegaarde spaghetti af. Bewaar wat kookvocht.
- Roer de spaghetti door de zeevruchten. Voeg indien nodig een beetje kookvocht en/of olijfolie toe om alles wat losser te maken.
- Meng de gehalveerde kerstomaatjes door de spaghetti en laat ze nog even warmen (zonder dat ze smelten).
- Bestrooi net voor het opdienen met een handvol gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind