Lekker koken hoeft niet gelijk te staan aan een resem ingrediënten gebruiken. Meer zelfs, soms is het net een voordeel om pure smaken te laten primeren. Dat is precies wat Nigella Lawson doet in dit stijlvolle gerecht met een Thais randje: heerlijke Sint-Jakobsnootjes zonder poespas, wel met een magere en pittige erwtenpuree.
Lekker koken hoeft niet gelijk te staan aan een resem ingrediënten gebruiken. Meer zelfs, soms is het net een voordeel om pure smaken te laten primeren. Dat is precies wat Nigella Lawson doet in dit stijlvolle gerecht met een Thais randje: heerlijke Sint-Jakobsnootjes zonder poespas, wel met een magere en pittige erwtenpuree.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 kg bevroren erwtjes
- 2 eetlepels groene curry
- 150 gram room
- grof zeezout
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 eetlepels boter
- 24 sint-jakobsnoten
- 2 limoenen uitgeperst
- 1 handvol vers gesnipperde koriander of Thaise basilicum
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de bevroren erwtjes aan de kook in een ruime hoeveelheid water met een snuifje zout.
- Giet de erwtjes, eenmaal gaar maar nog fris groen, af en doe ze in een blender.
- Doe de curry en room bij de erwtjes en mix tot een fijne puree. Voeg naar smaak meer zout en/of curry toe.
- Verhit de olie in een ruime pan. Bak de Sint-Jakobsnootjes ongeveer 2 minuten langs elke kant aan.
- Verdeel ze over de (voorverwarmde) borden. Blus de pan met het sap van de limoenen. Roer alle aanbaksels goed los.
- Giet het limoensap over de Sint-Jakobsnoten en lepel er wat erwtenpuree bij. Bestrooi met gesnipperde koriander en werk eventueel af met nog een partje limoen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind