Sint-Jakobsvruchten met Thaise erwtenpuree (Nigella Lawson)
Lekker koken hoeft niet gelijk te staan aan een resem ingrediƫnten gebruiken. Meer zelfs, soms is het net een voordeel om pure smaken te laten primeren. Dat is precies wat Nigella Lawson doet in dit stijlvolle gerecht met een Thais randje: heerlijke Sint-Jakobsnootjes zonder poespas, wel met een magere en pittige erwtenpuree.
Breng de bevroren erwtjes aan de kook in een ruime hoeveelheid water met een snuifje zout.
Giet de erwtjes, eenmaal gaar maar nog fris groen, af en doe ze in een blender.
Doe de curry en room bij de erwtjes en mix tot een fijne puree. Voeg naar smaak meer zout en/of curry toe.
Verhit de olie in een ruime pan. Bak de Sint-Jakobsnootjes ongeveer 2 minuten langs elke kant aan.
Verdeel ze over de (voorverwarmde) borden. Blus de pan met het sap van de limoenen. Roer alle aanbaksels goed los.
Giet het limoensap over de Sint-Jakobsnoten en lepel er wat erwtenpuree bij. Bestrooi met gesnipperde koriander en werk eventueel af met nog een partje limoen. Smakelijk!