VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Romige spaghetti met kruidenkaas en zalm (Jeroen Meus)
Jeroen Meus beschouwt zichzelf als een pastaliefhebber. En hij is vast niet de enige! Deze romige pasta met zalm en prei bedacht hij als ultieme snelle hap die elke dag van het jaar smaakt.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 60 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Vis
Chef kok
Jeroen Meus
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
20
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
20
minuten
Ingredients
3
preistengels
2
uien
1
teen
knoflook
3
takjes
tijm
2
blaadjes
laurier
1
dl
droge vermout
3
dl
room
150
gram
kruidenkaas
500
gram
spaghetti
enkele
sprietjes
bieslook
8
plakjes
gerookte zalm
boter
peper en zout
Instructions
Snijd het voetstuk en het meeste van de donkergroene uiteindes van de preistengels. Halveer in de lengte en spoel grondig. Laat uitlekken.
Pel de uien, halveer en snipper in fijne halve ringen. Plet het teentje look.
Snijd de halve preistengels nogmaals in de lengte in twee en snipper fijne stukjes van ongeveer één centimeter groot.
Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Fruit de ui en knoflook.
Voeg de stukjes prei toe en laat een vijftal minuten stoven.
Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook Gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes toe aan de prei.
Overgiet de prei met de droge vermout. Laat de alcohol even verdampen, roer dan de kruidenkaas en room door de prei. Laat 10 minuutjes pruttelen.
Snipper ondertussen de bieslook fijn en de zalm in reepjes van ongeveer één centimeter breed.
Giet de gegaarde spaghetti af en meng door de saus. Voeg ook scheutje van het kookvocht toe.
Kruid bij met zwarte peper en, indien nodig zout (let op: gerookte zalm is ook best zout).
Roer net voor het opdienen de zalmreepjes en bieslooksnippers door de spaghetti. Smakelijk!