Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 1 broccoli
- 15 gram amandelschilfers
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geplet
- 0,5 koolrabi
- 2 dopjes saffraandraden
- 600 gram rode poon (filet)
- 200 gram diepvrieserwten
- 100 gram zure room
- enkele takjes dragon
- enkele handenvol rucola
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kook de orzo gaar volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Versnijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes. Kook of stoom beetgaar, spoel daarna met koud water zodat ze knapperig en frisgroen blijven.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan. Verkruimel de amandelschilfers en bak aan tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met een beetje zout en zet opzij.
- Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de fijngesnipperde sjalot en knoflook.
- Schil de koolrabi, versnijd in fijne reepjes en voeg toe aan de gefruite sjalot. Voeg saffraan en een scheutje water toe. Laat rustig bakken.
- Kruid de visfilets met peper en zout. Bak ze in een scheut olijfolie op de velkant aan. Laat daarna nog kort aan de andere zijde bakken.
- Roer ondertussen de orzo, broccoliroosjes en zure room door de gebakken koolrabi. Breng op smaak met voldoende peper, zout en de gesnipperde blaadjes dragon.
- Schep in elk bord voldoende orzo, schik daar een visfilet op. Werk af met een beetje geroosterde amandel en rucola. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind