Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus), 4.0 out of 5 based on 1 rating
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de orzo gaar volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Versnijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes. Kook of stoom beetgaar, spoel daarna met koud water zodat ze knapperig en frisgroen blijven.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Verkruimel de amandelschilfers en bak aan tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met een beetje zout en zet opzij.
  4. Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de fijngesnipperde sjalot en knoflook.
  5. Schil de koolrabi, versnijd in fijne reepjes en voeg toe aan de gefruite sjalot. Voeg saffraan en een scheutje water toe. Laat rustig bakken.
  6. Kruid de visfilets met peper en zout. Bak ze in een scheut olijfolie op de velkant aan. Laat daarna nog kort aan de andere zijde bakken.
  7. Roer ondertussen de orzo, broccoliroosjes en zure room door de gebakken koolrabi. Breng op smaak met voldoende peper, zout en de gesnipperde blaadjes dragon.
  8. Schep in elk bord voldoende orzo, schik daar een visfilet op. Werk af met een beetje geroosterde amandel en rucola. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*