Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 250 ml tomatenpassata
- 50 gram mozzarella gemalen
- 2 plakken ham rauw of gekookt
- oregano gedroogd
- peper en zout
- olijfolie
- 1 handvol rucola optioneel
- enkele blaadjes basilicum optioneel
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Rol het deeg uit en verwarm de oven op 200°.
- Fruit de fijngesnipperde sjalot in een scheut olijfolie. Plet het teentje look en voeg samen met de tomatenpassata toe.
- Kruid de saus met peper, zout en oregano. Laat enkele minuten pruttelen.
- Verdeel enkele lepels saus over het deeg (overdrijf niet). Bestrooi met de kaas en scheur de plakken ham nonchalant in stukjes. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
- Bak de pizza gedurende een tiental minuutjes in de hete oven. Bestrooi desgewenst net voor het opdienen met rucola en/of basilicum. Smakelijk!
Notities
Kan je niet kiezen tussen rauwe of gekookte ham? Beide zijn even traditioneel, rauwe ham smaakt wel wat harder door en is zouter. Je kan ze uiteraard ook mengen. Graag wat meer groentjes? Een Pizza Prosciutto wordt vaak aangevuld met stukjes champignon (dan maak je een pizza Prosciutto con funghi).
Deel dit Recept
Speak Your Mind