Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 100 gram tomatenpassata
- 0,5 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 0,5 teentje look geplet
- 1 snede gekookte ham
- 4 fijne Parijse champignons
- 100 gram gemalen kaas Gruyère of Emmentaler
- gedroogde oregano
- olijfolie
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
- Voeg de tomatenpassata toe en laat enkele minuutjes pruttelen. Kruid af met peper, zout en voldoende gedroogde oregano.
- Rol het deeg zorgvuldig uit en bedek met een fijn laagje saus. Overdrijf niet.
- Trek de ham in stukjes en snipper de champignons in fijne plakjes. Bedek er de pizza mee. Overdrijf opnieuw niet.
- Bestrooi de pizza met nog wat oregano en verdeel er tot slot de kaas over. Schuif in de hete oven en laat een tiental minuutjes garen. Smakelijk!
Notities
Tip: enkele kleine stukjes rode paprika zijn een lekkere toevoeging. Ook een paar plakjes mozzarella passen goed.
Deel dit Recept
Speak Your Mind