VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Pizza con prosciutto e funghi
Deze pizza is een echte klassieker. Met niets meer dan fijne ham en enkele champignons maak je helemaal zelf een Italiaanse classic die minstens zo lekker is als een (ongezonde) afhaalpizza.
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
  3. Voeg de tomatenpassata toe en laat enkele minuutjes pruttelen. Kruid af met peper, zout en voldoende gedroogde oregano.
  4. Rol het deeg zorgvuldig uit en bedek met een fijn laagje saus. Overdrijf niet.
  5. Trek de ham in stukjes en snipper de champignons in fijne plakjes. Bedek er de pizza mee. Overdrijf opnieuw niet.
  6. Bestrooi de pizza met nog wat oregano en verdeel er tot slot de kaas over. Schuif in de hete oven en laat een tiental minuutjes garen. Smakelijk!
Notities

Tip: enkele kleine stukjes rode paprika zijn een lekkere toevoeging. Ook een paar plakjes mozzarella passen goed.