Het toffe aan een pizza is de absolute veelzijdigheid, waardoor je een echte 'best-of-both-worlds' kan klaarmaken. Zo kan je in dit recept een heerlijke combinatie van pizza en chili con carne ontdekken. Wees er maar zeker van dat je deze pizza vaker gaat willen klaarmaken!
Het toffe aan een pizza is de absolute veelzijdigheid, waardoor je een echte 'best-of-both-worlds' kan klaarmaken. Zo kan je in dit recept een heerlijke combinatie van pizza en chili con carne ontdekken. Wees er maar zeker van dat je deze pizza vaker gaat willen klaarmaken!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 1pizza | 10minuten | 20minuten |
| Servings | Prep Time |
| 1pizza | 10minuten |
| Cook Time |
| 20minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 1 teen knoflook
- 50 gram rundsgehakt
- 1 snuifje chili
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 1 scheutje rode wijn
- enkele eetlepels passata
- 1 eetlepel maïs
- 1 eetlepel zwarte bonen
- 1 eetlepel rode bonen
- 1 bol mozzarella
- 50 gram cheddar geraspt
- 2 eetlepels zure room
- 1 lente-ui
- olijfolie
- peper en zout
Servings: pizza
|
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Rol het deeg uit en verwarm je oven voor volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een pan. Snipper het sjalotje en de knoflook fijn, stoof aan.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met zout, chili, oregano, tijm, komijn en paprikapoeder.
- Roer wat tomatenconcentraat door het aangekleurde gehakt en laat even flink stoven. Blus dan met wat rode wijn en laat uitkoken.
- Voeg tomaten-passata toe en laat verder pruttelen naar wens. Kruid indien nodig verder af met peper/zout.
- Verdeel de saus op het pizzadeeg. Vermijd een te dikke laag, dan wordt je pizza te dik/zompig.
- Verspreid stukjes mozzarella en cheddar op de pizza, gevolgd door maïs en bonen.
- Besprenkel met nog wat olijfolie, oregano, peper en zout. Schuif in de oven en laat een tiental minuten bakken (of volg de instructies op de verpakking van het deeg).
- Lepel net voor het serveren enkele toefjes zure room op de pizza. Werk af met vers gesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: wil je het Mexicaanse pizza-feest compleet maken? Serveer er een salade van komkommer, avocado en koriander bij. Ook guacamole is uiteraard een perfect bijgerecht!
Share this Recipe






Speak Your Mind