Wie nog nooit eerder van deze fijne pasta heeft gesmuld, moet beslist met dit recept aan de slag. De zachte structuur van orzo past perfect bij een echte klassieker: pesto. Aangevuld met mozzarella, tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat rucola levert dat een heerlijk en breed inzetbaar gerecht op. Als lunch, bijgerecht, eenvoudig hoofdgerecht,... Genieten maar!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de orzo aan de kook in een royale portie gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag. Zet opzij
- Halveer de kerstomaatjes en mozzarella-bolletjes. Hak enkele blaadjes basilicum fijn.
- Giet de gegaarde pasta af en roer er onmiddellijk de pesto door. Laat even afkoelen.
- Roer de geroosterde pijnboompitjes, gehalveerde kerstomaatjes, bolletjes mozzarella, rucola en gesnipperde basilicumblaadjes door de afgekoelde pasta.
- Werk de pasta naar smaak af met peper en zout. Bestrooi net voor het opdienen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind