Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 15minuten | 80minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 15minuten |
Kook Tijd |
80minuten |
Ingrediënten
- 1 theelepel harissa
- 1 scheut balsamico
- 1 bol knoflook
- 1 kg kerstomaatjes (op tros)
- 1 bussel lente-ui
- 30 gram verse groene kruiden basilicum, dille, munt, peterselie,...
- 500 gram tuinbonen
- 500 gram orzo
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de harissa met een scheut balsamico, olijfolie, wat peper en zout.
- Kneus de teentjes knoflook (pellen hoeft niet) en meng samen met de kerstomaatjes, lente-uitjes en kerstomaatjes op een bakplaat.
- Laat de groentjes 1 uur roosteren in een voorverwarmde oven (150°).
- Duw de zachte teentjes knoflook uit de pel en hak samen met de geroosterde lente-uitjes en het merendeel van de groene kruiden fijn.
- Duw de kerstomaatjes met alle sappen uit de bakplaat door een zeef. Meng samen met de knoflook en lente-ui tot een sausje in een ruime pan.
- Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Laat de tuinbonen 2 minuutjes garen, zet ze dan even opzij.
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in hetzelfde kookvocht.
- Giet de gegaarde pasta af en meng samen met de tuinbonen door de saus. Laat nog even opkoken zodat alle smaken mooi mengen.
- Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de kruiden en flink wat olijfolie. Serveer warm of lauw. Smakelijk!
Notities
De saus kan je prima op voorhand klaarmaken, dan hoef je de dag zelf enkel nog tuinbonen en pasta te garen. Hou je daarnaast van een pittig(ere) saus? Voeg gerust extra harissa toe!
Deel dit Recept
Speak Your Mind