VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)
In dit recept van Jamie Oliver de essentie van een geslaagd vegetarisch recept perfect samen: smeuïge orzo (fijne pasta in de vorm van rijstkorrels), knapperige tuinbonen en een rokerig sausje met geroosterde kerstomaten en harissa.
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
80minuten
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
80minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de harissa met een scheut balsamico, olijfolie, wat peper en zout.
  2. Kneus de teentjes knoflook (pellen hoeft niet) en meng samen met de kerstomaatjes, lente-uitjes en kerstomaatjes op een bakplaat.
  3. Laat de groentjes 1 uur roosteren in een voorverwarmde oven (150°).
  4. Duw de zachte teentjes knoflook uit de pel en hak samen met de geroosterde lente-uitjes en het merendeel van de groene kruiden fijn.
  5. Duw de kerstomaatjes met alle sappen uit de bakplaat door een zeef. Meng samen met de knoflook en lente-ui tot een sausje in een ruime pan.
  6. Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Laat de tuinbonen 2 minuutjes garen, zet ze dan even opzij.
  7. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in hetzelfde kookvocht.
  8. Giet de gegaarde pasta af en meng samen met de tuinbonen door de saus. Laat nog even opkoken zodat alle smaken mooi mengen.
  9. Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de kruiden en flink wat olijfolie. Serveer warm of lauw. Smakelijk!
Notities

De saus kan je prima op voorhand klaarmaken, dan hoef je de dag zelf enkel nog tuinbonen en pasta te garen. Hou je daarnaast van een pittig(ere) saus? Voeg gerust extra harissa toe!