Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes? Het beste recept vind je hier! Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes
Recept Afdrukken
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes
Recept Afdrukken
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Servings Prep Time Cook Time Passive Time
4personen 15minuten 45minuten 2uur
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time Passive Time
45minuten 2uur
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Meng de reepjes rundsvlees met alle ingrediënten voor de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast (bij voorkeur marineer je het vlees zelfs de dag voordien). Laat het vlees net voor de bereiding goed uitlekken.
  2. Breng de rijst aan de kook in gezouten water en gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit een wokpan. Voeg een scheut olie toe en fruit de gesnipperde ui met het teentje look, de stengels citroengras, de geraspte gember en de chilipeper. Roer voortdurend.
  4. Voeg de versneden mengeling paddenstoelen toe. Laat even aanstoven en blijf roeren. Voeg dan de sojascheuten toe.
  5. Giet de gegaarde rijst af en voeg toe aan de gewokte groentjes. Meng goed en werk af met een scheutje soja, ketjap en citroensap. Houd warm.
  6. Verhit een tweede (wok)-pan en bak de gemarineerde reepjes heel kort aan. Serveer met de rijstschotel, bestrooid met wat verse peterselie en koriander. Smakelijk!
Recipe Notes

Voor de liefhebbers: je kan ook nog wat kant-en-klare groene currypasta toevoegen aan de rijstschotel.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*