In dit recept ontdek je een heerlijk hapje dat ook kan dienen als lunch of bijgerecht. Onze eigenste grijze garnalen worden heerlijk gecombineerd met rijst die op smaak wordt gebracht met typische oosterse ingrediënten zoals kokos en koriander. Wereldkeuken van de bovenste plank!
In dit recept ontdek je een heerlijk hapje dat ook kan dienen als lunch of bijgerecht. Onze eigenste grijze garnalen worden heerlijk gecombineerd met rijst die op smaak wordt gebracht met typische oosterse ingrediënten zoals kokos en koriander. Wereldkeuken van de bovenste plank!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 125 gram basmatirijst
- 2 eetlepels kokosmelk
- 100 gram grijze garnalen
- 0,25 ijsbergsla
- 0,25 komkommer
- 0,5 geroosterde paprika vers of bokaal
- enkele blaadjes koriander
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ijsbergsla in fijne reepjes, versnijd de komkommer in kleine stukjes (brunoise) en de geroosterde paprika in stukjes.
- Giet de gekookte rijst af en roer er meteen de kokosmelk door en laat absorberen. Voeg naar smaak meer of minder toe, zonder dat de rijst gaat zwemmen. Laat even afkoelen.
- Meng de groentjes samen met de garnalen door de rijst.
- Werk naar smaak af met vers gesnipperde koriander, peper en zout. Smakelijk!
Recipe Notes
De verhoudingen in dit recept gaan uit van een hapje, verdubbel de hoeveelheden als je er een lichte lunch of een volwaardige voorgerecht van wil maken.
Share this Recipe
Speak Your Mind