Met hamburgers kan je makkelijk variëren, bovendien is het een tof gerecht waar je ook de allerkleinsten mee kan plezieren. In dit snelle recept kiest het receptenteam van Colruyt voluit voor de Mexicaanse keuken door sappige rundburgers te voorzien van verse guacamole.
Met hamburgers kan je makkelijk variëren, bovendien is het een tof gerecht waar je ook de allerkleinsten mee kan plezieren. In dit snelle recept kiest het receptenteam van Colruyt voluit voor de Mexicaanse keuken door sappige rundburgers te voorzien van verse guacamole.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 4 rundsburgers
- 0,5 krop ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 150 gram maïs (blik)
- 2 avocado's
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- 4 hamburgerbroodjes
- olijfolie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de rundburgers uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Snipper de ijsbergsla in fijne reepjes. Versnijd de tomaten en rode ui in schijfjes. Laat ook de maïs uitlekken.
- Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn (je kan ook een blender gebruiken) voor de guacamole.
- Voeg vers geperst limoensap, een scheutje olijfolie en een handvol fijngesnipperde koriander toe aan de avocadopuree. Werk af met voldoende peper en zout.
- Bak de burgers twee minuten langs elke kant aan in bruisende boter. Kruid met peper en zout.
- Verwarm ondertussen de broodjes in de oven of broodrooster. Eén minuut volstaat.
- Maak de burgers door op de onderste helft een laagje ijsbergsla te leggen. Schik daar een burger op, gevolgd door een schijfje tomaat en een lepel guacamole. Werk af met maïs, wat koriander en rode ui. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind