Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!
Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 400 gram kikkererwten (blik)
- 400 gram pintobonen (blik) of witte bonen
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 800 ml groentebouillon
- 150 gram kleine pasta
- Italiaanse kruiden oregano, tijm, salie,...
- olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes basilicum
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de teentjes knoflook en versnijd in dunne plakjes. Versnijd de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes indien je soep niet te pittig mag worden).
- Verhit een gulle scheut olijfolie in een ruime kookpot.
- Laat de plakjes knoflook met de chili op een zacht vuurtje bakken. Roer regelmatig.
- Spoel ondertussen de kikkererwten en pintobonen met water. Laat uitlekken.
- Voeg de kikkererwten en pintobonen toe aan de kookpot. Kruid met wat peper en zout. Laat even bakken.
- Overgiet met de groentebouillon en tomatenblokjes. Breng aan de kook.
- Voeg de pasta toe. Laat de soep nog een kwartier pruttelen, of tot de pasta beetgaar is.
- Kruid af naar smaak. Werk de soep net voor het opdienen af met verse plukjes basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind