Stevige en toch gezonde boerenkost is de ideale keuze op een kille winterdag wanneer je comfort food kan gebruiken maar niet wil vervallen in al te ongezonde gewoontes. Dit recept is de perfecte oplossing in dat geval: kippenworsten (magerder dan varkens- of gemengd gehakt) passen prima bij de karaktervolle puree met knolselder en aardpeer: typische wintergroentes, piekfijn en toch eenvoudig afgewerkt met uien saus. Genieten!
Stevige en toch gezonde boerenkost is de ideale keuze op een kille winterdag wanneer je comfort food kan gebruiken maar niet wil vervallen in al te ongezonde gewoontes. Dit recept is de perfecte oplossing in dat geval: kippenworsten (magerder dan varkens- of gemengd gehakt) passen prima bij de karaktervolle puree met knolselder en aardpeer: typische wintergroentes, piekfijn en toch eenvoudig afgewerkt met uien saus. Genieten!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 4 kippenworsten
- 600 gram loskokende aardappelen
- 0,5 knolselder
- 400 gram aardpeer
- enkele takjes peterselie
- 1 dikke ui
- 2 blaadjes laurier
- 2 eetlepels bloem
- 1 blokje rundsbouillon
- 3 eetlepels Worcestershire saus
- 1 scheutje melk
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Haal de worsten uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Schil de aardappelen, knolselder en aardperen. Versnijd in grove stukken en breng aan de kook in een ruime portie gezouten water.
- Laat de groentes 20 minuten pruttelen, tot ze helemaal gaar zijn.
- Bak ondertussen de kippenworsten in een klontje boter.
- Haal de worsten, eenmaal gaar, uit de pan en zet even opzij onder een stukje aluminiumfolie.
- Pel de dikke ui en versnijd in ringen. Bak de uiringen aan in dezelfde pan waar je net de worsten in bakte (voorzien indien nodig een vers klontje boter).
- Voeg de blaadjes laurier toe en bestuif met 2 eetlepels bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
- Verkruimel het blokje rundsbouillon over de ui en vul aan met halve liter water. Voeg echter nog niet al het water toe, zo kan je de dikte van de saus nog bepalen.
- Roer de saus om en laat zachtjes pruttelen tot de saus naar wens is ingedikt. Te loperig? Laat verder inkoken. Te stevig? Voeg wat water toe.
- Werk de saus naar smaak af met Worcestershire saus, peper en zout.
- Giet de gegaarde groentjes af en stamp, samen met een klontje boter en een scheutje melk, tot een puree. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en vers gesnipperde peterselie.
- Serveer door op elk bord een flinke schep puree te mikken, aangevuld met een sappige worst een een royale lepel uiensaus. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind