Kippenworst met winterpuree en uiensaus? Het beste recept vind je hier! Kippenworst met winterpuree en uiensaus? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kippenworst met winterpuree en uiensaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kippenworst met winterpuree en uiensaus
Recept Afdrukken
Stevige en toch gezonde boerenkost is de ideale keuze op een kille winterdag wanneer je comfort food kan gebruiken maar niet wil vervallen in al te ongezonde gewoontes. Dit recept is de perfecte oplossing in dat geval: kippenworsten (magerder dan varkens- of gemengd gehakt) passen prima bij de karaktervolle puree met knolselder en aardpeer: typische wintergroentes, piekfijn en toch eenvoudig afgewerkt met uien saus. Genieten!
Kippenworst met winterpuree en uiensaus
Recept Afdrukken
Stevige en toch gezonde boerenkost is de ideale keuze op een kille winterdag wanneer je comfort food kan gebruiken maar niet wil vervallen in al te ongezonde gewoontes. Dit recept is de perfecte oplossing in dat geval: kippenworsten (magerder dan varkens- of gemengd gehakt) passen prima bij de karaktervolle puree met knolselder en aardpeer: typische wintergroentes, piekfijn en toch eenvoudig afgewerkt met uien saus. Genieten!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de worsten uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Schil de aardappelen, knolselder en aardperen. Versnijd in grove stukken en breng aan de kook in een ruime portie gezouten water.
  3. Laat de groentes 20 minuten pruttelen, tot ze helemaal gaar zijn.
  4. Bak ondertussen de kippenworsten in een klontje boter.
  5. Haal de worsten, eenmaal gaar, uit de pan en zet even opzij onder een stukje aluminiumfolie.
  6. Pel de dikke ui en versnijd in ringen. Bak de uiringen aan in dezelfde pan waar je net de worsten in bakte (voorzien indien nodig een vers klontje boter).
  7. Voeg de blaadjes laurier toe en bestuif met 2 eetlepels bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
  8. Verkruimel het blokje rundsbouillon over de ui en vul aan met halve liter water. Voeg echter nog niet al het water toe, zo kan je de dikte van de saus nog bepalen.
  9. Roer de saus om en laat zachtjes pruttelen tot de saus naar wens is ingedikt. Te loperig? Laat verder inkoken. Te stevig? Voeg wat water toe.
  10. Werk de saus naar smaak af met Worcestershire saus, peper en zout.
  11. Giet de gegaarde groentjes af en stamp, samen met een klontje boter en een scheutje melk, tot een puree. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en vers gesnipperde peterselie.
  12. Serveer door op elk bord een flinke schep puree te mikken, aangevuld met een sappige worst een een royale lepel uiensaus. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*