Eenieder die graag snoept of houdt van dessertjes weet dat het niet echt gezond is. Nu en dan zondigen kan gelukkig geen kwaad. Bovendien bestaan er ook recepten die heel wat gezonder zijn dat de klassieke bereidingen. Deze lekkere (en gezonde) havermoutpannenkoeken zijn daar een perfect voorbeeld van. Ideaal als ontbijt, heerlijk als dessert, prima als tussendoortje!
Eenieder die graag snoept of houdt van dessertjes weet dat het niet echt gezond is. Nu en dan zondigen kan gelukkig geen kwaad. Bovendien bestaan er ook recepten die heel wat gezonder zijn dat de klassieke bereidingen. Deze lekkere (en gezonde) havermoutpannenkoeken zijn daar een perfect voorbeeld van. Ideaal als ontbijt, heerlijk als dessert, prima als tussendoortje!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 400 ml melk
- 300 gram havermout
- 4 eieren
- 1 zakje Vanillesuiker optioneel
- vetstof
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Giet de melk, eieren en havermout in een mengbeker. Voeg desgewenst vanillesuiker toe.
- Mix tot een fijn beslag met een staafmixer.
- Verhit een beetje vetstof in een koekenpan. Vul de bodem met beslag (roer telkens goed om) en bak de pannenkoeken, afhankelijk van de dikte die je wenst, langs elke kant 1 à 3 minuten.
- Serveer de pannenkoekjes naar wens met fruit, suiker, confituur, siroop,... Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind