De smaakvolle en kleurrijke recepten van Yotam Ottolenghi zijn erg fijn om nieuwe combinaties te ontdekken waarvan je misschien dacht dat ze onmogelijk waren. Zo kiest hij in dit mediterraanse gerecht voor een verfrissende combinatie van pittige kip, pruim en dragon. Heerlijk eenvoudig!
De smaakvolle en kleurrijke recepten van Yotam Ottolenghi zijn erg fijn om nieuwe combinaties te ontdekken waarvan je misschien dacht dat ze onmogelijk waren. Zo kiest hij in dit mediterraanse gerecht voor een verfrissende combinatie van pittige kip, pruim en dragon. Heerlijk eenvoudig!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 15minuten | 35minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
35minuten | 1uur |
Ingrediënten
- 8 kippenbovenbouten
- 1 teen knoflook
- 1 chipotle-peper gedroogd
- 2 citroenen
- 3 eetlepels Worcestershire saus
- 4 stevige pruimen
- 15 gram dragonblaadjes
- 20 ml rode wijnazijn
- olijfolie
- zout en peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Dep de kippenbouten droog en doe ze in een ruime kom.
- Hak de knoflook en de chilipeper fijn. Voeg samen met flink wat zeste van citroen, drie eetlepels olijfolie, peper en zout toe aan de kippenbouten. Meng goed.
- Laat de kip minstens een uur marineren in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht.
- Meng de Worcestershire saus door de stukken kip en schik ze in een ovenschaal met het vel naar boven.
- Laat de kip 15 minuten braden in een voorverwarmde oven (200°). Bestrijk dan met de jus die in de schaal is vrijgekomen.
- Verhoog de temperatuur van de oven tot 230° en laat de kip nog 20 minuten bakken tot ze knapperig is.
- Werk de salade af net voordat de kip klaar is. Versnijd de pruimen in kwartjes? Meng met enkele reepjes citroenschil, de dragonblaadjes, rode wijnazijn, een scheutje olie, peper en zout.
- Serveer de knapperige kippenbouten met de frisse salade. Vul naar wens aan met brood, pasta,... naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind