In dit leuke recept van Piet Huysentruyt staat een volle en rijkelijke smaakbeleving centraal. Door spek van een glinsterend laagje propvol smaak te voorzien, til je het zonder moeite op naar een hoger niveau. Ook leuk aan dit recept: met puree is het een heerlijk wintergerecht, tussen een broodje is het spek een topper op de barbecue!
In dit leuke recept van Piet Huysentruyt staat een volle en rijkelijke smaakbeleving centraal. Door spek van een glinsterend laagje propvol smaak te voorzien, til je het zonder moeite op naar een hoger niveau. Ook leuk aan dit recept: met puree is het een heerlijk wintergerecht, tussen een broodje is het spek een topper op de barbecue!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Gelakt spek
- 8 dikke sneden spek
- 1 dl frambozenazijn
- 100 gram honing
- 1 kaneelstok
- 1 steranijs
- 1 eetlepel gemengde peperbolletjes
- 1 eetlepel korianderzaadjes
- 1 takje rozemarijn
- 1 eetlepel jeneverbessen
- 10 cl water
- Aardappelpuree
- 800 gram loskokende aardappelen
- 1 klontje boter
- 1 dl room
- 1 ei
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat het spek op kamertemperatuur komen.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de marinade in een steelpan. Laat rustig inkoken tot een stroperige saus.
- Schil daarnaast de aardappelen en breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Gril de lappen spek op hoog vuur (of op de barbecue). Schik ze daarna op een ovenschaal.
- Overgiet het spek met de (gezeefde) stroop. Laat nog 10 minuutjes warmen in de oven (180°).
- Giet ondertussen de gegaarde aardappelen af? Voeg een klontje boter, de room en het ei toe. Stamp tot een puree. Werk af met peper en zout.
- Schik de lappen spek om een toefje puree en werk eventueel af met nog wat verse kruiden. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind