Wijting is een smakelijke vis om op je menu te zetten. Deze kabeljauwachtige is vanaf juli in seizoen, net op tijd om er een fantastische aspergepuree bij te serveren. Jeroen werkt deze fijne combinatie af met een zachtgekookt eitje, wat het lente-gevoel helemaal compleet maakt.
Wijting is een smakelijke vis om op je menu te zetten. Deze kabeljauwachtige is vanaf juli in seizoen, net op tijd om er een fantastische aspergepuree bij te serveren. Jeroen werkt deze fijne combinatie af met een zachtgekookt eitje, wat het lente-gevoel helemaal compleet maakt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen vastkokend
- 1 bussel witte asperges
- 4 eieren
- 2 sjalotten
- 4 wijtingfilets
- 100 gram jonge spinazie
- 200 gram zure room
- enkele takjes kervel
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de aardappelen met schil in gezouten water. Laat afkoelen en pel ze.
- Maak de asperges zorgvuldig proper met een dunschiller en snijd de harde onderkantjes af.
- Laat de asperges beetgaar worden in lichtgezouten water.
- Versnijd de gekookte asperges in fijne stukjes. Bewaar de kopjes voor de afwerking.
- Snipper de sjalotten in fijne reepjes. Bak aan in boter in een ruime kookpot.
- Voeg de gekookte en gepelde aardappelen toe aan de pan. Laat rondom kleuren op een matig vuur.
- Kruid ondertussen de visfilets met peper en zout. Bak ze langs elke kant aan in een klontje boter in een andere pan.
- Breng ook de eitjes aan de kook, laat een viertal minuten pruttelen tot ze zachtgekookt zijn.
- Stamp ondertussen de aardappelen tot een puree. Voeg de fijngesneden stukjes asperge met de spinazie en zure room toe. Roer goed door elkaar en werk af met peper/zout.
- Serveer de gebakken vis met een flinke schep aspergepuree. Werk af met plukjes venkel, de kopjes van de asperges en een (gepeld) zachtgekookt eitje. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind