Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- Geroosterde krieltjes
- 500 gram krieltjes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- zout
- Coq au vin
- 4 kippenbouten
- 1 rode ui
- 2 wortelen
- 200 gram champignons
- 20 zilveruitjes
- 200 gram bimi
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 400 ml rode wijn
- 600 ml groentebouillon
- 3 theelepels arrowroot + 250 ml water
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Halveer de krieltjes en schik ze op een bakplaat.
- Kneus het teentje knoflook en roer samen met Provençaalse kruiden, zout en flink wat olijfolie door de krieltjes. Laat 30 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (180°).
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot. Bak de kippenbouten even aan. Kruid met peper en zout.
- Versnijd de wortelen en champignons in stukjes. Snipper de rode ui. Versnijd de bimi in fijnere, hapklare stukjes.
- Haal de aangebakken kippenbouten uit de pot.
- Stoof de gesnipperde ui met de stukjes wortel even aan (voeg indien nodig wat verse olie toe).
- Leg de aangebakken kippenbouten op de gefruite groentjes. Voeg tijm, laurier, champignons en zilveruitjes toe.
- Blus met de rode wijn en groentebouillon. Breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen (tot het vlees gaar is).
- Los de arrowroot op in water en voeg toe aan de saus om ze in te dikken. Laat nog even doorkoken en werk af met peper en zout.
- Serveer de malse kippenbouten op een bedje van groentjes (overgoten met de royale wijnsaus) en geroosterde krieltjes. Smakelijk!
Notities
Heb je geen arrowroot? Los dan evenveel maïzena op in water. Minder gezond, even efficiënt!
Deel dit Recept
Speak Your Mind