| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 10minuten | 30minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 10minuten |
| Cook Time |
| 30minuten |
Ingredients
- 1 ui gesnipperd
- 1 grote, zoete aardappel in hapklare blokjes
- chilipoeder
- gemalen komijn
- oregano
- 4 teentjes knoflook geplet
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 600 gram zwarte bonen (blik)
- chipotle-saus of gerookte bbq-saus
- olijfolie
- zout
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot.
- Fruit al roerend de gesnipperde ui met de stukjes zoete aardappel.
- Voeg de geplette teentjes look toe en breng royaal op smaak met chilipoeder, gemalen komijn, oregano en zout. Laat even meefruiten.
- Overgiet met een halve liter water, dek af en laat rustig pruttelen gedurende een tiental minuten (tot de zoete aardappel zacht begint te worden).
- Voeg de tomatenstukjes en zwarte bonen toe. Breng verder op smaak met een scheutje chipotle-saus. Roer om, dek opnieuw af en laat een kwartier sudderen op een erg laag vuur.
- Werk het stoofpotje af met vers gesnipperde koriander en een flinke scheut vers limoensap.
- Kruid de chili indien nodig bij en serveer naar wens met brood, rijst, tortilla's,... Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind