Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot.
- Fruit al roerend de gesnipperde ui met de stukjes zoete aardappel.
- Voeg de geplette teentjes look toe en breng royaal op smaak met chilipoeder, gemalen komijn, oregano en zout. Laat even meefruiten.
- Overgiet met een halve liter water, dek af en laat rustig pruttelen gedurende een tiental minuten (tot de zoete aardappel zacht begint te worden).
- Voeg de tomatenstukjes en zwarte bonen toe. Breng verder op smaak met een scheutje chipotle-saus. Roer om, dek opnieuw af en laat een kwartier sudderen op een erg laag vuur.
- Werk het stoofpotje af met vers gesnipperde koriander en een flinke scheut vers limoensap.
- Kruid de chili indien nodig bij en serveer naar wens met brood, rijst, tortilla's,... Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind