Wie iets heel chique wil serveren dat tegelijktertijd poepsimpel om maken is, moet deze bique van grijze garnalen geprobeerd hebben! Een bisque staat bekend als een exquis soepje omdat het gemaakt wordt van schaaldieren. In dit recept beperken we ons tot grijze garnalen, waardoor het relatief betaalbaar en vooral best makkelijk om maken blijft. Tegelijkertijd zal het uiterst smaakvolle resultaat niet teleurstellen, perfect voor wanneer het feestelijk(er) mag zijn.
Wie iets heel chique wil serveren dat tegelijktertijd poepsimpel om maken is, moet deze bique van grijze garnalen geprobeerd hebben! Een bisque staat bekend als een exquis soepje omdat het gemaakt wordt van schaaldieren. In dit recept beperken we ons tot grijze garnalen, waardoor het relatief betaalbaar en vooral best makkelijk om maken blijft. Tegelijkertijd zal het uiterst smaakvolle resultaat niet teleurstellen, perfect voor wanneer het feestelijk(er) mag zijn.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 80minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
80minuten |
Ingrediënten
- 200 gram ongepelde grijze garnalen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tak selder
- 0,5 liter tomatenpassata
- 1 eetlepel bloem
- 1 liter visbouillon
- 1 scheut whisky of cognac
- 1 dl room
- cayennepeper
- paprikapoeder
- olijfolie
- enkele takjes bieslook
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de garnalen zorgvuldig. Zet de gepelde garnalen meteen terug in de koelkast.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de garnaalpellen aan op een matig vuur.
- Snipper de ui, knoflook en selder fijn. Voeg toe aan de garnaalpellen en laat mee stoven.
- Bestuif eenmaal de groentjes gaar zijn met een flinke eetlepel bloem. Roer goed om en laat de bloem even opdrogen.
- Blus met de tomatenpassata, visbouillon en een flinke scheut whisky of cognac.
- Dek af en laat minstens één uur zachtjes pruttelen.
- Zeef de bouillon en breng terug aan de kook. Laat nog even duurpruttelen, werk naar smaak af met cayennepeper en/of peper, paprikapoeder en/of zout.
- Klop de room lichtjes op en verdeel de grijze garnalen over de kommetjes/glaasjes.
- Vul elke potje met een flinke lepel warme bisque. Lepel er de opgeklopte room op en werk af met vers gesnipperde bieslook. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind