VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (31 votes cast)
Appelen met veenbessen
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Gestoofde appelen
Veenbessensaus
Instructies
  1. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  2. Breng het water met de Calvados, het kaneelstokje en citroensap aan de kook.
  3. Laat de appelen koken tot ze zacht worden maar nog steeds voldoende stevig zijn.
  4. Verwarm ondertussen de porto met de geleisuiker in een steelpannetje.
  5. Pel de mandarijn en voeg het vruchtvlees (zonder velletjes) samen met het limoensap toe aan de porto. Laat even inkoken.
  6. Voeg de veenbessen toe en breng verder op smaak met een snuifje kaneel. Laat verder warmen tot de veenbessen net beginnen te smelten.
  7. Vul de warme appelen met de veenbessensaus en bestrooi met een snuifje nootmuskaat. Heerlijk bij wild. Smakelijk!