Recept - Aperoglaasje met asperge en forel

Aperoglaasje met asperge en forel
Recept Afdrukken
Een moderne klassieker als hapje of tijdens de aperitief is een glaasje met verfijnd lekkers. Je kan er alle kanten mee op en het is bijzonder makkelijk te serveren. Dit recept met asperges, zeerkraal en forel is een echte smaaksensatie. Ideaal tijdens de lente, wanneer het Belgische 'witte goud' in seizoen is.
Aperoglaasje met asperge en forel
Recept Afdrukken
Een moderne klassieker als hapje of tijdens de aperitief is een glaasje met verfijnd lekkers. Je kan er alle kanten mee op en het is bijzonder makkelijk te serveren. Dit recept met asperges, zeerkraal en forel is een echte smaaksensatie. Ideaal tijdens de lente, wanneer het Belgische 'witte goud' in seizoen is.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snipper de sjalot erg fijn. Schil de asperges, verwijder de harde uiteindes en snijd in kleine schijfjes van ongeveer één centimeter dik.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Fruit de ui op een matig vuur.
  3. Voeg de stukjes asperge toe en laat rustig gaarbakken. Roer regelmatig om en blus halverwege eventueel met een beetje witte wijn die je laat uitkoken.
  4. Voeg de zeekraal toe eenmaal de stukjes asperge gaar zijn maar nog wat beet hebben. Roer goed om en laat nog heel even warmen.
  5. Brokkel er tot slot de forelfilets over en breng op smaak met peper. Roer alles een laatste keer om en verdeel in glaasjes. Serveer meteen, heerlijk met witbier, schuim- of witte wijn. Smakelijk!
Notities

Zorg ervoor dat de zeekraal enkel warmt zodat de frisse kleur en knapperige structuur bewaard blijven. Vergeet daarnaast niet dat zeekraal een behoorlijk zoute smaak heeft, meer dan voldoende voor het hele gerecht. Voeg dus zeker geen extra zout toe.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*