VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Aardbei-rabarbertaart
Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
50minuten
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
50minuten
Ingredients
Instructions
  1. Snijd de harde uiteindes van de rabarberstengels. Versnijd in fijne stukjes en laat in een vergiet uitlekken.
  2. Versnijd ook de aardbeien in kwartjes of kleine stukjes.
  3. Rol het kruimeldeeg uit in een ronde taartvorm (ca. 28 cm) en druk goed aan. Snijd de overtollige rand (indien aanwezig) weg.
  4. Meng de stukjes rabarber en aardbei met de vanillesuiker.
  5. Stort de fruitvulling in het uitgerolde vel kruimeldeeg en druk aan.
  6. Laat de taart ongeveer 50 minuten garen in een voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) op 160°.
  7. Serveer de (afgekoelde) taart zo of met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!
Recipe Notes

TIPS: Maak je de taart voor kindjes? Voeg dan eventueel wat extra (vanillesuiker) toe. Let er daarnaast op dat je de rabarber goed laat uitlekken, anders zal de bodem erg zompig blijven.