Recepten - aardappelen
Entrecôte met ovengebakken tomaten en aardappelen
Bij een lekker stukje rundsvlees serveren we graag frietjes, een slaatje en een royale lepel pepersaus. Niets mis met deze klassieker, het kan echter ook anders. Wat dacht je van een mediterrane twist? Zeker zo lekker, makkelijk klaargemaakt en gezonder op de koop toe!
Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus
Zin in heerlijke, stevige kost zonder pretentie en met een kruidige, zuiderse toets? Net wat dit recept je te bieden heeft!
Spruitjesstoofpot met mosterdsaus
Spruitjes horen doorgaans niet echt tot de favoriete kost van klein en groot. Nochtans kan je de kleine kooltjes uit Brussel zonder al te veel moeite lekker fris, en toch heerlijk winters warm, bereiden. Dit recept toont je de weg naar een eerder klassieke aanpak die heel wat eters zonder twijfel zal bekoren.
Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room
Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!
Varkensgebraad met champignons in roomsaus
Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!
Kabeljauw met preipuree en croutons
Kabeljauw mag tegenwoordig dan wel best duur zijn, de stevige vis blijft een absolute lieveling op heel wat tafels. Bovendien behoeft deze lekkere vis weinig werk en fantasie, met een paar kleine ingrepen heb je zonder moeite een klassiek, maar origineel, gerecht klaar.
Luikse salade
Een goed gerecht blinkt vaak uit in eenvoud. Heel wat bekende (en ook onbekende) klassiekers zijn dan ook best eenvoudig maar verdomd lekker. Deze Luikse salade is daar een prima voorbeeld van, perfect als voor- of licht hoofdgerecht en in een handomdraai klaar.
Spek met boontjes en zure saus
Klassieke gerechten uit grootmoeders keuken blijven heel wat eters nauw aan het hart. Ze zijn smakelijk, stevig en eerlijk. Met dit gerecht kan je nooit iets fout doen en de show wordt gestolen door de kinderlijk eenvoudige zure saus. Aan de slag!
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Bloemkolen zijn het hele jaar vrij goed te verkrijgen en de kwaliteit is vrij consistent. Met deze makkelijke ovenschotel kan je dan ook zowel op een winterse avond als een zonnige zomerdag je eters plezieren. Niet moeilijk, niet duur, wel lekker. Een absolute aanrader om te proberen.
Ovenschotel van kabeljauwrug
Met een klein beetje inspiratie en dat beetje meer moeite kan je met relatief eenvoudige gerechten toch iets lekkers klaarmaken. Wat dacht je van een heerlijke ovenschotel met kabeljauwrug en aardappelschijfjes?
Kalkoenrollade met spinazieroom
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.
Spruitjes met spek
Hoewel spruitjes lang niet door iedereen gesmaakt worden, zijn deze kleine groene kooltjes ideaal voor een smakelijk wintergerechtje. Ze zijn immers goedkoop, erg makkelijk te bereiden en bovenal gezond.








