Spaghetti | - deel 3 Spaghetti | - deel 3

 

Recepten - spaghetti

Spaghetti met garnalen en courgette (Jamie Oliver)

Spaghetti met garnalen en courgette (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, de basis van zijn kookkunsten ligt in Italië. Geen wonder dat de sympathieke 'Naked chef' nog steeds de kunst van een perfecte pasta begrijpt: eenvoudig maar boordevol smaak. Precies wat deze zachte spaghetti met courgette en garnalen/scampi is.

Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)

Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)
De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!

Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)

Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.

Spaghetti bolognese maison

Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine
Vegetarisch koken hoeft niet saai te zijn, met wat inspiratie en smaakvolle ingrediënten hoef je zelfs niet aan vlees te denken. Dit mediterraans getint recept laat je aan de slag gaan met lekkers als aubergine, oesterzwammen en ricotta.

Authentieke Spaghetti Carbonara

Authentieke Spaghetti Carbonara
Zonder room, dat is hoe de Italianen spaghetti Carbonara maken! Dit recept is authentiek, lekker en zeer makkelijk! Het is bovendien stukken gezonder dan de roomvariant.