Recepten - kokosmelk
Groentecurry (Colruyt)
Een echte curry is minder bekend, noch populair in Europa. Nochtans is deze kruidige en smaakvolle bereidingswijze niet moeilijk en levert ze veelal gezonde gerechten op. Colruyt helpt je op weg met deze eenvoudige curry, propvol oosterse invloeden en smaak. Met een schepje rijst is dit piekfijn vegetarisch/veganistisch receptje compleet.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bloemkool, chilipeper, curry, erwten, geen vlees, gember, gezond, groentecurry, groenten, groentjes, kerrie, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, mager, makkelijk, Oosters, Orientaals, pompoen, pompoenblokjes, rode pepertjes, simpel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, wortel, wortelen
Oosters stoofpotje met kalkoenreepjes
Bij het woord 'stoofpotje' denken we vaak (en graag) aan onze West-Europese keuken. Stevige stoofgerechten zoals hutsepot en stoofvlees zijn immers heel typisch voor onze streken. Je kan echter net zo goed met oosterse, en daardoor iets elegantere, ingrediënten lekkere stoofpotjes maken. In dit recept gaan we aan de slag met kerrie, kokos, knapperige groentjes en fijne kalkoenreepjes. Lekker!
Tagged With: broccoli, curry, kalkoen, Kalkoenreepjes, kerrie, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, noten, oosten, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, rijst, room, stoofpot, stoofpotje, stoven, wereld, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen
Moqueca Baiana (Braziliaans visstoofpotje)
Wie graag wat exotischer kookt zonder een resem speciale of zeldzame ingrediënten te moeten sprokkelen, is met recept absoluut geholpen. Moqueca Baiana is een stoofschotel met vis uit Brazilië, een land dat heel wat culturen herbergt. Europese, Afrikaanse en Amerikaanse invloeden vloeien rijkelijk samen in dit uiterst eenvoudige maar erg lekker gerechtje.
Indische curry met bloemkool en rijst (Jeroen Meus)
Vegetarisch koken blijft voor heel wat Europeanen een uitdaging, vaak missen we bepaalde smaken en texturen. Eventjes bij de (verre) buren gaan kijken kan helpen, vooral Oosterse keukens zijn erg bedreven in Vegetarische gerechten. Jeroen Meus helpt je op weg met deze Indische curry met bloemkool, bomvol exotische smaken. Lekker, gezond en helemaal vegetarisch - zelfs veganistisch.
Tagged With: bloemkool, chili, curry, exotisch, garam masala, gember, Indisch, Jeroen Meus, kikkererwten, kokos, kokosmelk, komijn, koriander, kurkuma, Oosters, paprika, pikant, pittig, rijst, rode paprika, vegetarisch, wereldkeuken
Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus
Op zoek naar een origineel gerecht dat het beste uit de verschillende Oosterse keukens combineert, zonder hopeloos moeilijk of duur te worden? Zoek niet verder, dit originele recept brengt een uitzonderlijke veelheid aan piekfijne smaken samen.
Tagged With: Aziatisch, curry, currykokossaus, jasmijnrijst, kokos, mango, Oosters, Orientaals, rijst, scampi
Oriëntaalse wok met trio van vlees en vis
Een beetje Azië in je keuken brengen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Integendeel, met een handvol fijne ingrediënten en subtiele maar frisse smaaktoetsen verras je elke tafelgast. Dit feestelijk gerecht brengt het beste van verschillende Oosterse keukens bij elkaar.