Recepten - kleine aubergine
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Tags: aubergine, chili, chilipeper pittig, courgette, Frankrijk, Frans, gebakken aardappel, gebakken patatjes, groene kruiden, groentesaus, herbes des provence, kruidig, mediterraans, middellandse zee, paprika, patatjes, provençaals, Provençaalse wijze, provence, ratatouille, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatensaus, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, wortel, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)
Wie naar veel smaak en gezond op zoek is, hoeft niet verder te zoeken. De Britse topchef presenteert in dit recept een gezonde hap op basis van Zuid-Indische specialiteiten: veel kruiden, groentjes en malse stukjes vis. Deze balans tussen zacht en pittig zit nét goed in dit recept. Heerlijk met rijst of brood.
Tags: aubergine, bonen, boontjes, brood, chilie, chilli, curry, exotisch, gember, gezond, Gordon Ramsay, Indië, Indisch, kerrie, kokos, kokosmelk, kokosroom, komijn, kruidig, kurkuma, mager, mosterdzaad, mostzerdzaadjes, naanbrood, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, smaakbom, smaakvol, tamarinde, veel kruiden, vis, visblokjes, wereldkeuken, witte vis, wortel, wortelen, Zuid-Indisch