Pikante kipreepjes met kokosrijst? Het beste recept vind je hier! Pikante kipreepjes met kokosrijst? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pikante kipreepjes met kokosrijst

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
Pikante kipreepjes met kokosrijst, 3.8 out of 5 based on 4 ratings
Pikante kipreepjes met kokosrijst
Recept Afdrukken
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Pikante kipreepjes met kokosrijst
Recept Afdrukken
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd de kipfilets in fijne reepjes, plet de teentjes knoflook en versnijd de rode uien in fijne ringen.
  2. Meng met alle smaakmakers (sojasaus, witte wijn, sesamolie, chili en 5 spice powder). Laat minstens een kwartier marineren.
  3. Breng de rijst met de kleine stukjes wortel aan de kook in kippenbouillon en kokosmelk. Laat garen op een zacht vuur volgens de instructies op de verpakking.
  4. Roer de rijst geregeld om, voeg indien nodig wat water toe zodat de rijst voldoende onderstaat.
  5. Meng de sojascheuten en bamboescheuten onder de rijst. Laat even warmen.
  6. Roerbak net voor de rijst klaar is de kipreepjes op hoog vuur.
  7. Serveer de kipreepjes op de kokosrijst en werk af met gesnipperde lente-ui, koriander en sesamzaadjes. Smakelijk!
Recipe Notes

Je kan de kipreepjes ook een dag op voorhand laten marineren, extra smaak gegarandeerd! Durf daarnaast ook experimenteren met de smaakmakers van de marinade, wat meer chili is bijvoorbeeld geen slecht idee voor liefhebbers van pit. In dat geval kan je trouwens voor nog meer contrast zorgen door een zoet accent toe te voegen. Enkele blokjes mango door de rijst roeren is verrassend lekker.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*