Met dit recept maak jij het ideale valentijndessert! Roger Van Damme leert je een bavarois maken; luchtige pudding die vooral in taartvorm beroemd is. Deze variant met aardbeien is niet moeilijk om klaar te maken en bovenal romantisch lekker.
Met dit recept maak jij het ideale valentijndessert! Roger Van Damme leert je een bavarois maken; luchtige pudding die vooral in taartvorm beroemd is. Deze variant met aardbeien is niet moeilijk om klaar te maken en bovenal romantisch lekker.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 20minuten | 5minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
5minuten | 1uur |
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 35 gram Griekse yoghurt
- 110 gram aardbeienpuree
- 35 gram kristalsuiker
- 1 cl citroensap
- 2,5 dl room
- 100 gram aardbeiencoulis afwerking
- verse slagroom afwerking
- 1 handvol aardbeien afwerking
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de gelatineblaadjes weken in ijskoud water.
- Meng ondertussen de aardbeienpuree met de yoghurt, kristalsuiker en citroensap.
- Knijp de geweekte gelatine goed uit en laat smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.
- Meng een klein beetje van de yoghurtmengeling onder de gelatine. Meng goed tot een homogeen mengsel. Meng dan onder de rest van het yoghurtmengsel.
- Klop de room op. Spatel daarna voorzichtig onder het yoghurtmengsel en laat opstijven in de koelkast (reken zeker op een uurtje).
- Werk af met aardbeiencoulis, verse slagroom en enkele aardbeitjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind