VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 2.8/
5
(9 votes cast)
Bavarois van aardbeien (Roger Van Damme)
Met dit recept maak jij het ideale valentijndessert! Roger Van Damme leert je een bavarois maken; luchtige pudding die vooral in taartvorm beroemd is. Deze variant met aardbeien is niet moeilijk om klaar te maken en bovenal romantisch lekker.
Gerecht
Dessert
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Romantisch
,
Speciale gelegenheid
,
Valentijn
Totale tijd
Tijd genoeg
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Chef kok
Roger van Damme
Niveau
Beginner
,
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
5
minuten
1
uur
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
5
minuten
1
uur
Ingrediƫnten
2
blaadjes
gelatine
35
gram
Griekse yoghurt
110
gram
aardbeienpuree
35
gram
kristalsuiker
1
cl
citroensap
2,5
dl
room
100
gram
aardbeiencoulis
afwerking
verse slagroom
afwerking
1
handvol
aardbeien
afwerking
Instructies
Laat de gelatineblaadjes weken in ijskoud water.
Meng ondertussen de aardbeienpuree met de yoghurt, kristalsuiker en citroensap.
Knijp de geweekte gelatine goed uit en laat smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.
Meng een klein beetje van de yoghurtmengeling onder de gelatine. Meng goed tot een homogeen mengsel. Meng dan onder de rest van het yoghurtmengsel.
Klop de room op. Spatel daarna voorzichtig onder het yoghurtmengsel en laat opstijven in de koelkast (reken zeker op een uurtje).
Werk af met aardbeiencoulis, verse slagroom en enkele aardbeitjes. Smakelijk!