Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Loempia's
- 4 grote loempia's naar wens
- Currysaus
- 2 sjalotten gepeld en grof versneden
- 2 Granny Smith appels in blokjes gesneden
- 2 eetlepels currypoeder
- 1 eetlepel bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 50 ml room
- boter
- peper en zout
- Wokgroentjes
- 1 preistengel
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 100 gram sojascheuten
- arachideolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt wat boter in een steelpan. Bak de stukken sjalot en appel aan.
- Voeg currypoeder toe en laat even meebakken. Voeg dan een eetlepel bloem toe, roer los en overgiet met de kippenbouillon.
- Laat het sausje een kwartier pruttelen. Roer nu en dan om.
- Zeef de saus, roer er de room onder, werk af met peper/zout en houd warm.
- Bak de loempia's in een friteuse volgens de instructies op de verpakking. Let op, dit kan eventjes duren.
- Versnijd ondertussen de wokgroentjes in ringetjes of reepjes (behalve de soja-scheuten).
- Verhit een wokpan. Doe er een scheut arachide-olie in als ze goed heet is. Wok dan de groentjes kort maar krachtig, zodat ze warm maar knapperig zijn. Werk af met een snuifje peper en zout.
- Laat de loempia's even uitlekken op keukenpapier. Serveer met de wokgroentjes, currysaus en - naar wens - rijst of noedels. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind