Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 300 gram eiernoedels
- 400 gram gemengde wokgroenten soja, prei, wortel, ui,...
- 2 eieren
- 16 grote scampi
- 1 eetlepel pindanoten fijngehakt en geschroeid in olie
- 1 bosje koriander
- olie
- Pad Thai-saus
- 1 limoen
- 4 eetlepels vissaus
- 5 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels bruine suiker
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de noedels in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de Pad Thai-saus. Laat rusten.
- Klop de eieren los. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak het eiermengsel. Schep uit de pan en zet opzij.
- Voeg een vers scheutje olie toe aan de pan en roerbak de scampi met de groentjes.
- Voeg het roergebakken ei met de gegaarde noedels en de Pad Thai-saus toe. Wok het gerechtje nog eventjes tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Werk af met wat gesnipperde koriander en de geroosterde stukjes pinda. Smakelijk!
Recipe Notes
Pad Thai wordt ook vaak met tofu of vlees bereid. Je kan de scampi dan ook makkelijk vervangen met een ingrediënt naar wens.
Share this Recipe
Speak Your Mind