VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo’n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Pad Thai-saus
Instructions
  1. Gaar de noedels in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de Pad Thai-saus. Laat rusten.
  3. Klop de eieren los. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak het eiermengsel. Schep uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg een vers scheutje olie toe aan de pan en roerbak de scampi met de groentjes.
  5. Voeg het roergebakken ei met de gegaarde noedels en de Pad Thai-saus toe. Wok het gerechtje nog eventjes tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Werk af met wat gesnipperde koriander en de geroosterde stukjes pinda. Smakelijk!
Recipe Notes

Pad Thai wordt ook vaak met tofu of vlees bereid. Je kan de scampi dan ook makkelijk vervangen met een ingrediënt naar wens.