VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo’n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Pad Thai-saus
Instructies
  1. Gaar de noedels in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de Pad Thai-saus. Laat rusten.
  3. Klop de eieren los. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak het eiermengsel. Schep uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg een vers scheutje olie toe aan de pan en roerbak de scampi met de groentjes.
  5. Voeg het roergebakken ei met de gegaarde noedels en de Pad Thai-saus toe. Wok het gerechtje nog eventjes tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Werk af met wat gesnipperde koriander en de geroosterde stukjes pinda. Smakelijk!
Notities

Pad Thai wordt ook vaak met tofu of vlees bereid. Je kan de scampi dan ook makkelijk vervangen met een ingrediënt naar wens.