Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 wortel
- 1 preiwit
- 2 stengels selder
- 1 liter visbouillon vers of 2 bouillonblokjes in 1l water
- 1 liter water
- 2 dl room
- 1 eidooier
- 100 gram krab blik
- 100 gram rivierkreeftjes
- enkele sprietjes bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de wortel, stengels selder en het preiwit in dunne, fijne reepjes van zo'n 3 centimeter lang (julienne).
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppot en stoof de julienne-groentjes kort aan.
- Blus met de visbouillon en water. Breng aan de kook en laat zeker 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
- Klop ondertussen de room met de eidooier lichtjes op en laat het krabvlees goed uitlekken.
- Haal de soep net voor het opdienen van het vuur. Roer er het roommengsel onder en breng voldoende op smaak met peper en zout.
- Schep in elk bord voldoende soep met julienne-groentjes en werk af met wat krab, enkele rivierkreeftjes en wat bieslook. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind