Het lijkt op rijst, maar eigenlijk is het een toffe pasta-soort: orzo! Deze Griekse pasta leent zich tot heel wat simpele en sappige pasta-schoteltjes. In dit recept gaan we aan de slag met frisse mini-paprika's, malse kip en een pittig tomatensausje. Een perfect maaltje op een drukke weekdag.
Het lijkt op rijst, maar eigenlijk is het een toffe pasta-soort: orzo! Deze Griekse pasta leent zich tot heel wat simpele en sappige pasta-schoteltjes. In dit recept gaan we aan de slag met frisse mini-paprika's, malse kip en een pittig tomatensausje. Een perfect maaltje op een drukke weekdag.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 400 gram orzo ook wel risoni genoemd
- 200 gram kippenblokjes
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 rode chilipeper
- 1 scheutje droge witte wijn
- 4 rijpe pruimtomaten
- 8 mini-paprika's
- oregano gedroogd
- olijfolie
- boter, peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schroei ondertussen de kippenblokjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur alvorens ze helemaal gaar zijn, een goud-bruin kleurtje volstaat. Laat rusten.
- Pel het teentje look en de sjalot. Snipper fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper (tenzij het écht pittig mag zijn) en hak fijn.
- Snijd een klein kruisje in de onderkant van de tomaten. Dompel ze even in heet water en pel ze. Hak dan in grove stukken.
- Breng de pasta volgens de instructies op de verpakking aan de kook in gezouten water.
- Stoof de look, sjalot en chilipeper aan in een flinke scheut olijfolie. Laat glazig worden en blus dan met de witte wijn.
- Laat de alcohol even verdampen, ontzaad ondertussen de mini-paprika's en snijd in ringen. Voeg samen met de stukken tomaat toe en laat nog een tiental minuutjes inkoken tot een lekker sausje. Roer regelmatig.
- Werk de saus af met de stukken kip en breng op smaak met gedroogde oregano, peper en zout.
- Giet de pasta, eenmaal gegaard, af en roer onder de saus. Presto, smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind