Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
8personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 2 grote uien
- 2 teentjes look
- 1 preiwit
- 1 bos groene selder
- 300 gram pompoenvlees
- 1 wortel
- 1 aardappel loskokend
- 2,5 liter groentebouillon
- zonnebloemolie olijfolie of boter kan ook
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel de uien en de teentjes look. Hak grof en stoof aan in een flinke scheut zonnebloemolie. Je kan ook een gebruikelijkere vetstof gebruiken (boter, olijfolie,...), zonnebloemolie zorgt echter voor een lekkere, notige toets.
- Schil de wortel en snijd samen met het preiwit in ringen. Voeg toe aan de uien (eenmaal glazig).
- Hak het loof van de selder, spoel grondig met water en voeg toe. De stengels kan je voor een andere bereiding bewaren.
- Roer er tot slot de pompoenblokjes onder en zet onder met de groentebouillon. Voeg ook de (geschilde) aardappel toe voor meer binding. Laat een kwartier tot een half uur pruttelen.
- Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Ook een mespuntje cayennepeper smaakt goed bij deze soep. Serveer met wat verse bladpeterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Te waterig en daardoor nogal weinig smaak. Ik zou zeker minder bouillon gebruiken, er mag ook gerust meer pompoen bij.