Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)
Recept Afdrukken
Hoewel de naam 'Zeewolf' misschien iets gruwelijks doet vermoeden, is het een erg smaakvolle en verfijnde vissoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei ingrediënten. Het kookteam van Colruyt vult de lekkere vis in dit recept aan met gestoofde champignons in een kerriesaus. Klassiek, en toch ook weer niet!
Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)
Recept Afdrukken
Hoewel de naam 'Zeewolf' misschien iets gruwelijks doet vermoeden, is het een erg smaakvolle en verfijnde vissoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei ingrediënten. Het kookteam van Colruyt vult de lekkere vis in dit recept aan met gestoofde champignons in een kerriesaus. Klassiek, en toch ook weer niet!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd de champignons in plakjes of kwartjes. Stoof aan in een klontje boter gedurende een vijftal minuten. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat vers citroensap. Zet opzij.
  2. Snipper de ui fijn. Stoof enkele minuten aan in een drietal eetlepels boter (dit is de basis voor de saus).
  3. Voeg de bloem en het kerriepoeder toe. Roer goed door elkaar en laat even droogkoken.
  4. Rasp de appel en plet het teentje knoflook. Voeg samen met de tomatenpuree toe.
  5. Laat het blokje kippenbouillon oplossen in het (hete) water. Voeg stelselmatig toe en blijf roeren tot je een gebonden kerriesaus hebt. Laat nog een kwartiertje pruttelen.
  6. Smelt nog wat boter in een ruime kookpot. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak gedurende enkele minuten langs elke kant aan. Besprenkel tot slot met citroensap.
  7. Voeg ca. 1,5 dl van het kookvocht van de vis samen met de champugnons toe aan de kerriesaus. Laat nog heel even doorkoken.
  8. Serveer de vis met een flinke lepel saus en rijst of aardappelpuree naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*