Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.
Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 tenen knoflookpoeder
- 1 rode chilipeper
- 6 cm gember
- 4 stengels citroengras
- 2 wortelen
- 2 rode puntpaprika
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 1 scheut sesamolie
- 2 liter kippenbouillon
- 400 gram ramen
- 200 gram edamame-boontjes
- enkele takjes koriander
- arachideolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de uien grof, de teentjes look in fijne plakjes, de chilipeper fijn. Schil en rasp de gember, versnijd de stengels citroengras in 4 grove stukken.
- Verhit een gulle scheut arachideolie met wat sesamolie in een ruime pot. Stoof ui, knoflook, gember, chili en citroengras even aan.
- Versnijd de wortels in plakjes en de puntpaprika's in grove stukken. Voeg toe en laat mee aanbakken.
- Voeg de hoisin-saus toe en laat even karameliseren.
- Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg de ramen toe en laat zachtjes garen. Haal, eenmaal, beetgaar van het vuur.
- Voeg de edamame-boontjes toe en laat nog even rusten zodat ze warm worden maar knapperig blijven.
- Werk naar smaak af met peper en zout. Bestrooi net voor het serveren met vers gesnipperde koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind