Risotto is misschien wel één van de meest gebruiksvriendelijke soorten recepten die je kan vinden. Alles in één pan, talloze variaties en behalve nu en dan roeren (al is zelfs dat niet noodzakelijk) is er vrijwel geen werk aan. De kookploeg van supermarktketen Colruyt bedacht een snelle, eenvoudige maar lekkere risotto met garnalen en courgette.
Risotto is misschien wel één van de meest gebruiksvriendelijke soorten recepten die je kan vinden. Alles in één pan, talloze variaties en behalve nu en dan roeren (al is zelfs dat niet noodzakelijk) is er vrijwel geen werk aan. De kookploeg van supermarktketen Colruyt bedacht een snelle, eenvoudige maar lekkere risotto met garnalen en courgette.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 300 gram roze garnalen vers of diepvries
- 1 courgette
- 0,5 plantje peterselie
- 1 ui
- 2 eetlepels boter
- 250 gram risottorijst
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de roze garnalen, indien nodig, helemaal ontdooien. Dep droog.
- Versnijd de courgette in fijne stukjes. Snipper de ui en peterselie.
- Breng 1 liter water aan de kook met een snuifje zout. Laat 10 minuten garen. Giet dan af en laat nog vijf minuten stomen onder een keukenhanddoek.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en courgetteblokjes. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Voeg de roze garnalen toe en laat nog heel even aanbakken. Haal dan van het vuur en roer de rijst met de boter en gesnipperde peterselie door de pan.
- Werk de risotto indien nodig verder af met peper en zout. Serveer meteen. Smakelijk!
Recipe Notes
Je vraagt je misschien af waar de Parmezaanse kaas blijft? Dat is niet noodzakelijk in een risotto. Meer zelfs, in een risotto met vis of schaaldieren is het zelfs een beetje heiligschennis volgens heel wat Italianen.
Share this Recipe
Speak Your Mind