Lekkerbekken kunnen beamen dat vlees en vis perfect samengaat. Zo combineert dit recept van Colruyt malse kabeljauwfilets met knapperige stukjes spek. Bovendien is het prima keuze voor liefhebbers van seizoensgebonden gerechten: een mooie krans aan wintergroenten maakt het festijn compleet.
Lekkerbekken kunnen beamen dat vlees en vis perfect samengaat. Zo combineert dit recept van Colruyt malse kabeljauwfilets met knapperige stukjes spek. Bovendien is het prima keuze voor liefhebbers van seizoensgebonden gerechten: een mooie krans aan wintergroenten maakt het festijn compleet.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 4 kabeljauwfilets
- 4 snedes gezouten spek
- 4 stronken witloof
- 0,5 knolselder
- 8 takjes tijm
- 500 gram aardappelen
- 1 eetlepel mosterd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in blokjes van ca. 2 cm.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de blokjes aardappel en knolselder op.
- Halveer de stronkjes witloof en schik tussen de rest van groentjes op de bakplaat.
- Besprenkel met de helft van de blaadjes van de takjes tijm, peper, zout en olijfolie. Meng goed.
- Laat 20 minuten roosteren in de oven op 180°.
- Laat ondertussen de kabeljauwfilets op kamertemperatuur komen en versnijd de plakken spek in reepjes van 1 cm.
- Dep de visfilets droog. Besmeer met een beetje mosterd en kruid met peper.
- Haal de geroosterde groentjes na 20 minuten uit de oven. Roer om. Schil de visfilets tussen de groentjes en bestrooi met de spekreepjes. Laat wederom 20 minuten roosteren.
- Werk af met de overige tijmtakjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind