Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 2 koolrabi
- 1 ui
- 1 aardappel
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 250 ml melk
- 250 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de koolrabi en snijd in grove stukken. Pel de ui en snipper grof.
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Stoof de ui en koolrabi even aan.
- Blus met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de (geschilde) aardappel toe.
- Laat de koolrabi 20 minuutjes pruttelen op een matig vuur.
- Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, peper en zout.
- Maak je handen nat en rol kleine balletjes van het gehakt.
- Mix de soep fijn en breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Laat het soepje nog enkele minuten doorkoken en voeg de gehaktballetjes toe. Ze zijn gaar wanneer ze gaan drijven.
- Serveer de soep warm, bestrooid met wat vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind